A Hőgyes Endre Gimnázium a Debreceni Egyetem Partneriskolája, így a tehetséggondozó programunk részeként diákjaink lehetőséget kapnak, hogy az egyetemi kutatásokba bekapcsolódjanak.

Györgyi Zalán a 11.E osztály tanulója az Anatómiai Intézetben kapott lehetőséget, hogy tudását fejlessze és kutatómunkát végezzen:

2018 nyarán lehetőségem nyílt, a Debreceni Egyetemen folyó kutatásba bekapcsolódni. A mentoraim Dr. Juhász Tamás és Dr. Szegeczki Vincze segítségével az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben dolgozhatok. Itt egy PACAP nevezetű neuropeptid különböző hatásait tanulmányozzuk csirkeembriók eltávolított végtagjaiban. A munkámmal jelentkeztünk az Magyar Innovációs Szövetség által meghirdetett 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre ahol az orvostudományi kategóriában a legjobb 6 között szerepelek. Nagyon örülök a lehetőségnek hiszen általa betekintést nyerhetek az itt dolgozó szakemberek mindennapi teendőibe, munkájába, valamint a jelenkor legmodernebb felszereléseivel dolgozhatok (Pl. PCR-gép, Konfokális mikroszkóp stb.) és egy kicsit megtudhatom milyen egyetemistának lenni.