A Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány idén február 23-án rendezte meg szokásos bálját az Árpád Étterem és Rendezvényházban. Amellett, hogy a rászoruló és a tehetséges diákjainkat támogatjuk, minden évben kitűzünk egy célt, melynek megvalósítására fordítunk a bál bevételéből: most egy interaktív történelem-tanterem kialakítása szerepel a tervünkben.

Közel 130 fő jött el a rendezvényre, amely iskolánk tehetséges tanulóinak műsorával kezdődött: Szőke Zoltán (10.a) egy klasszikus dalt adott elő, Kerekes Anna (8.e) musicalrészlettel kápráztatta el a közönséget, Szejcsi Laura (9.b) és Lisztes Kata (11.b) humoros írásokat szólaltatott meg, valamint egy pörgős rock and roll produkciót is megcsodálhattunk, melyben a 7.e, 9.e és 10.a osztályból szerepeltek lányok. Mindannyian elnyerték a jelenlévők tetszését.

Az est a vacsorával folytatódott. Mindenki kedve szerint válogathatott a különböző ínycsiklandozó főételekből és desszertekből. Közben a zenekar már próbálta mozgásba hozni a táncos lábú vendégeket a változatos repertoárjával. Ez kis idő múlva sikerült is, hiszen általában tele volt a táncparkett, és sokan együtt énekelték az ismert dalokat az énekessel.

23 óra körül kezdődött a várva várt tombolasorsolás. Az est folyamán volt lehetőség szemügyre venni az ajándékokat, amelyek a szelvények megvásárlására csábították a résztvevőket. A szokásos felajánlások érkeztek most is, többek között édességek, italok, vásárlási utalványok, szépségápolási termékek, kozmetikai és manikűr kuponok, dekorációs tárgyak stb. Aki nyertek, elégedettek voltak, akiknek pedig nem kedvezett a szerencse, azok legalább megpihentethették egy kicsit a táncban megdolgoztatott tagjaikat.

Végül egészen éjjel 2 óráig mulattak a legkitartóbbak. Az eddigi vélemények alapján elmondhatjuk,
hogy ismét egy jó hangulatú eseményben volt részük azoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a bált. Természetesen a sikerhez hozzájárult az osztályfőnökök kitartó szervezőmunkája, Kovács Márta és Oros Orsolya 12.e osztályos tanulók humorral fűszerezett műsorvezetése, illetve a lelkes munkacsoport is, amelynek
tagjai az előkészületekben és a lebonyolításban tevékenykedtek. Bízunk abban, hogy ez az immár hagyományos rendezvényünk a jövőben is kellemes perceket szerez az alapítványunk munkáját támogatni kívánók számára.