Get Adobe Flash player

Izgatottan vártuk november első hetében az elsősavatót. Első nap, a 7.e osztály „pizsama bulit” rendezett, másnap a 9.a osztály „tudóskodott’ majd jött szerdán a 9.b , velük együtt mi, a 9.ny.
Nekünk november 4.-én kellet beöltöznünk, a lányoknak  fiúnak, a fiúknak pedig lánynak. Sokat nevettünk azon, ki hogy néz ki. Voltak elég érdekes megoldások a fiúknál: nem hogy melltartót tömtek volna ki szivaccsal vagy bármivel, hanem lufit fújtak, és az lett a mellük. Meg a smink milyen volt rajtuk! Egyik szebb volt, mint a másik. Osztályfőnökünk volt a legeslegjobb!

Az indulónk szerintem tényleg vitt mindent, ahogy azt Szabi leírta. Felülmúltunk mindenkit.
Aztán jött a csütörtök, az elsősavató napja. Mindenki izgult, hogy milyen lesz a tánc az egész suli előtt, a feladatok könnyűek lesznek-e vagy nehezebbek, amiket vártunk, vajon mi leszünk az elsők és még sorolhatnám.

3. óra után gyorsan mentünk átöltözni és még egyszer elpróbálni az Elvises táncunkat, még gyorsan megváltoztattuk a végét, majd mentünk a Sportházba, ahol a hatalmas tömeg várt minket.


Amikor már minden osztály végzet, csak mi nem, olyan idegesek lettünk, sőt néhányunk mikor kiálltunk és nem indult a zene, még jobban ideges lett. Majd úgy egy perc múlva elkezdhettük a produkciót. Azon nagyon csodálkoztam, hogy mindenki kisebb hibákkal, de jól el tudta táncolni az egészet!

Következtek a feladatok. Fú, hát, hogy is mondjam: a feladatok nagyon jók voltak, igaz az elején nem nagyon fogtunk úgy össze, mint egy csapat, hanem mindenki a maga feje után ment. De később mikor jött az újabb feladat, az a tippelgetős feladat, akkor tényleg úgy dolgoztunk, mint egy nagyszerű osztály, akik mindenáron a legjobbak akarnak lenni.


Míg vártuk az eredményt, közben el kellet mondanunk az esküt (másnap mindenki panaszkodott a térdére).  Vicces volt, nem tagadom, csak alig bírtam felállni utána.

Eredményhirdetés!
Mindannyian azt vártuk, hogy mondják ki lett a 4. helyezett. Mindnyájunk azt gondolta, hogy mi lettünk az utolsók. De nem! Meglepetésünkre más osztály lett! Néztünk egymásra, hogy nem mi!?
Na mindegy, izgultunk tovább. Jött a harmadik hely, az se mi voltunk… Na jó akkor most még jobban izgulás következet. Amikor mondták, hogy a 9.a lett a második, mindannyian felugrottunk és kiabáltunk! Pedig azt hittük, hogy utolsók leszünk.

Szóval első helyen zártunk. A díj pedig egy csokitorta volt. Ami nagyon finom volt! :D


Hogy összegezzem az egészet: király, remek, szuper, szenzációs volt az Elsősök hete! Emlékezetes maradt mindannyiunk számára.

Nagy Krisztina,  9.ny