Get Adobe Flash player

Az idei év szeptemberében új elnököt kellett választani a diákönkormányzat vezetésére. Három jelentkező közül ( Szathmári Panna 9.c, Kovács Márta 9.e, Gulyás Csillag 11.e) nekem szavaztak a diákok bizalmat és választottak meg DÖK-elnöknek.


Panna és Márti DÖK-elnök helyettesek lettek. Az, hogy én tölthetem be ezt a posztot, rengeteg feladattal és elkötelezettséggel jár. Szerencsére segítségemre van Tóthné Koncsik Ágnes tanárnő és az osztálytitkárok.
A diákönkormányzat tagjai szívesen vesznek részt az iskolai ünnepségeken, így az október 23-i megemlékezést is a részvételükkel láthatta az iskola.


Minden évben az újonnan érkezők leginkább az elsősavatót várják, hiszen itt lesznek hivatalosan is HEG diákok. November első hete a Verébhét volt, amikor az iskolában a DÖK büfében vásárolhatott bárki sütiket, üdítőt és zsíros kenyeret. A héten minden nap más-más osztály öltözött be a kiadott feladat szerint. Az Elsősavató napján szinte az egész iskola bevonult a sportházba és ott várta az új osztályok bemutató táncát, majd az ezek után következő ügyességi feladatokat. Mindenki lelkesen versenyzett a főnyereményért, a csokitortáért, de természetesen a többi elsős osztály sem maradt ki a csoki osztásból. Az Elsősavató lebonyolítása azonban nem volt egyszerű, az előkészületek, a sportház berendezése, a pontok számlálása mind a diákönkormányzat feladata volt.

Ezután szintén nagy feladat várt a diákönkormányzatra, ugyanis november közepén voltak iskolánkban a nyíltnapok, ahova a 6. és 8. osztályosok látogattak el szüleikkel. Már korán reggel mindenki talpon volt és segített előkészíteni a regisztráció helyszínét, valamint ülőhelyeket biztosítani a tornateremben, ahol igazgatónő tájékoztatóját hallhatták a látogatók.

Kisebb pihenőidő után a diákönkormányzat néhány tagjával Mikulás előtt végigjártuk az iskolát és szaloncukrot osztogattunk, valamint a nagy sikernek örvendő Mikulás - Posta üzeneteit továbbítottuk. Mindenki jól szórakozott a Mikuláson, a két rénszarvasán, a Mikuláslányokon és a Krampuszon.

Eseménydús évet zárhatunk decemberben, pedig még nincs is vége, hiszen előttünk áll még a karácsonyi műsor.


Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok minden Pedagógusnak és minden Diáknak!

Gulyás Csillag 

DÖK-elnök