Get Adobe Flash player

"Számunkra új és ismeretlen dologba csöppentünk. Megkezdődött gimnáziumi tanulmányaik első éve, amit egy humoros és szórakoztató programmal nyitottak meg. Sok játékkal és felejthetetlen feladatokkal vártak minket felsőbb éves társaink.


Első és egyben legnehezebb feladatunk a jelmezbe öltözés volt. Osztálytitkárunk, Lívia az „ördögöket” húzta ki. Mindenki félt, hogy nincs ehhez megfelelő öltözete, de szerencsénkre sok ötletünk volt a jelmezzel kapcsolatban, így meg tudtuk oldani a problémát. Szintén az első feladathoz tartozott az induló írása is. Ezt a feladatot Vivien vállalta el.

Eljött a várva várt nap. Az egész osztály izgatottan várta avatásunk programjait. Az első szünetben az 7.e osztály mutatta be énekét. A második szünetben következett a 9.a, az ő sajátos módjukon írt indulóval. Utánuk következtünk mi. Az osztály összes tanulója félt az emberek reakciójától az indulókkal kapcsolatban. Nagy megnyugvással vonultunk be az iskola folyosójára, mivel a diákoknak tetszett az egyedi stílusú előadásunk. Negyedik szünetben következett a 9.ny osztály, akik verses formában léptek fel mesefiguráknak öltözve. A tanítási nap végén minden „gólya” hazament és sietett vissza 17 órára a táncos bemutatóra. Mindenki táncos, szórakoztató produkciót adott elő. Jeges János nyitotta meg az Elsős avatónkat.

Felvonult a 7.e osztály, aztán bekacsázott a 9.a, aztán mi következtünk az összemixelt zenénkkel. A mi drága fiaink gyönyörű szoknyákban libbentek be a táncparkett közepére, de a lányok sem maradtak ki a jóból. Nagy rajongással figyelték a nézők az előadásokat. Bennünket a 9.ny osztály követett. Ezután vártak minket a feladatok, amelyek többé-kevésbé nehéznek tűntek. Voltak olyanok, amelyek nagy erőfeszítést igényeltek, de voltak olyanok is, amelyeket egyszerűen csak „eltaláltunk”. Hála a jó égnek sikerrel jártunk a tippekkel!  A végére igen-igen fáradtak voltunk, mert minden egyes tag szívét-lelkét beletette a csapat előrejutása érdekében. Lassacskán, de eljött az eredményhirdetés. Sokan izgultak az eredmény miatt, mások lazán vették, hiszen az egész csak szórakozás volt.  Negyedik helyen végzett a 9.n osztály, harmadik helyen a 9.a , második helyen a 7.e és kizárólagosan a 9.b , vagyis a mi osztályunk lett az első helyezett. Jutalmul egy HEG feliratos tortát kaptunk. Mindezek után esküt tettünk, aminek minden egyes mondata valamilyen szinten humoros, de igazán helyén való volt. Utána az osztályok felmentek a termeikbe. Az osztályunk szépen elfogyasztotta a nagy erőfeszítéssel szerzett jutalmát.


Miután végeztünk mindenki ment a dolgára. Volt, aki sietett a buszhoz, mások maradtak a suli-bulin. Mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre mi is megnézzük, hogy az alsóbb évesek milyen produkcióval rukkolnak elő."

Tőkés Diána Éva 9.b

Képek az elsősavatóról: itt