Get Adobe Flash player
Hiba
  • JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /web/hogyes/hogyes.hu/images/phocagallery/kir2013/
Értesítés
  • JW_SIG_PRG


Október 10-én az egész iskola buszra szállt, ahogy minden évben, és útnak indult Egerbe. Mi, a 9. ny osztály, az újoncok, izgatottan és jó kedélyűen indultunk el.


Hamar oda is értünk, és „elfoglaltuk” az egri várat. Az iskola tanulóinak első állomása a mosdó volt. Majd csoportokba verődve útnak indultunk felfedezni a sokak számára már ismerős vár minden szegletét. Sokan csak kiálltak és itták a látványt, amit ez a meseszép város elénk tárt. Ködbe burkolózott vörös cserepes házak, s köztük égbe nyúló örökzöldek. Távolról csendesnek és mozdulatlannak tűnt a város, ám ezt hamar megcáfolták a lakosok, amint elindultunk, hogy megoldjuk a ránk váró feladatokat. A számunkra legviccesebb feladat természetesen a borfelismerés volt, de hamar lehervadt az arcunkról a mosoly, mikor rádöbbentünk, hogy sajnos kóstolni nem lehet.


Majd elérkezett a várva várt szabadidő, amikor is mehettünk, amerre láttunk. Én személy szerint végigjártam az összes kis zegzugot, amit csak találtam. Jól belaktunk a McDonald’s-ban, aztán 16 órakor indultunk is haza.

Mindenki mosolyogva és elégedetten szállt fel a buszra, s így ment haza: „ez egy szép nap volt”. Köszönjük szépen, Bali tanár úr!


Kádár Zsanett
9.ny

Utunk kezdete az egri várba vezetett,
Tetejéről igen szembetűnő volt a Minaret.
A borok városáról akadt elég sok kérdés,
Logikai feladatok, kilenc helyszín-kilenc lépés.

Talpunkat végigkísérte a macskaköves utca,
Nap végére mindenkinek vizes volt a cucca.
A buszhoz baktattunk, akárcsak egy hulla,
Legtöbbünknek az álma volt egy pihe-puha dunna.

Czeglédi Kitti Fruzsina
9.ny{gallery}kir2013{/gallery}