Get Adobe Flash player

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodást kötött annak érdekében, hogy a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvány is felhasználható legyen a tankönyvek kifizetésére.
A KELLO által minden iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt 2013. augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd.

A befizetési határidő július 31-ről augusztus 15-re módosult.


Országszerte összesen 27 ponton a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvánnyal is lehetőség lesz kifizetni a tankönyvek árát. Szinte az összes hazai kafetéria-szolgáltató: az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., a Sodexo, a Posta Paletta, a Puebla, az Edenred utalványai valamint az OTP Cafeteria kártya – ez utóbbi postahivatalokban nem, kizárólag a KELLO-pontokon - felhasználható tankönyvvásárlásra.

A Magyar Posta Zrt-vel kötött megállapodásnak köszönhetően megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén nagyon fontos, hogy a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal vigyék az érintett szülők. Másrészt a Könyvtárellátó augusztus 1-jéig országszerte 7 helyen - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - úgynevezett KELLO-pontokat alakít ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik majd mód.

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni.

A postai elfogadóhelyek részletes listája:

    Budapest 112. posta; 1114 Budapest XI. Fehérvári út 9-11.; Budapest
    Budapest 62. posta; 1062 Budapest VI. Teréz körút 51.; Budapest
    Debrecen 1. posta; 4026 Debrecen Múzeum utca 3.; Hajdú-Bihar megye
    Eger 1. posta; 3300 Eger Széchenyi út 22.; Heves megye
    Győr 1. posta; 9000 Győr Bajcsy-Zsilinszky út 46.; Győr-Moson-Sopron megye
    Kaposvár 1. posta; 7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky utca 15.; Somogy megye
    Kecskemét 1. posta; 6000 Kecskemét Kálvin tér 10-12.; Bács-Kiskun megye
    Miskolc 1. posta; 3525 Miskolc Kazinczy út 16.; Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Nyíregyháza 1. posta; 4400 Nyíregyháza Bethlen Gábor utca 4.; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
    Pécs 1. posta; 7621 Pécs Jókai utca 10.; Baranya megye
    Salgótarján 1 posta; 3100 Salgótarján Fő tér 3.; Nógrád megye
    Szeged 1. posta; 6700 Szeged Széchenyi tér 1.; Csongrád megye
    Szekszárd 1. posta; 7100 Szekszárd Széchenyi utca 11-13.; Tolna megye
    Szolnok 1. posta; 5000 Szolnok Baross utca 14.; Jász-Nagykun-Szolnok megye
    Székesfehérvár 1. posta; 8000 Székesfehérvár Kossuth utca 16.; Fejér megye
    Szombathely 1. posta; 9700 Szombathely Kossuth Lajos utca 18.; Vas megye
    Tatabánya 1. posta; 2800 Tatabánya Fő tér 30.; Komárom-Esztergom megye
    Veszprém 1. posta; 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 19.; Veszprém megye
    Zalaegerszeg 1. posta; 8900 Zalaegerszeg Ispotály köz 1.; Zala megye
    Békéscsaba 1. posta; 5600 Békéscsaba Munkácsy út 6-8.; Békés megyeA KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig megjelenik a https://tankonyvrendeles.kello.hu oldalon.


További fontos tudnivalók:

  • Amennyiben Ön „fizetős tankönyvvásárló” és július 22-ig nem érkezne meg Önhöz a KELLO díjbekérője, kérem legyen szíves iskolánk valamelyik elérhetőségen ezt jelezni!
  • A szülőnek vagy a tanulónak be kell mutatnia a csekket a tankönyv átvételekor.