Get Adobe Flash player

Az osztályunk a héten egy érdekes előadáson vett részt, ami a magyar bíróságot és törvényeket ismertette meg velünk. A háromórás foglalkozás elején egy kérdőívet töltöttünk ki, amivel az előadás előtti tudásunkat mérték fel, majd a végén is kitöltöttünk egy ehhez hasonló tesztet, kiegészítve a személyes tapasztalatunkkal.Kifejezetten elnyerte a tetszésem, hogy kíváncsiak voltak a véleményünkre, hogy mennyiben változtatnánk a szervezők által kidolgozott elképzelésen.Ezután felvázoltak, illetve kisfilmen bemutattak egy valóságos élethelyzeten alapuló bírósági esetet.
A történet egy fiatal társaság szórakozásáról szólt. Az alkoholfogyasztásnak és a szerencsétlen véletlennek egyikük halála lett a következménye. Ezt követően mi is szerepet játszottunk, ennek a történésnek a bírósági perét rekonstruáltuk. Itt kaptunk valódi képet a bíróság belső életéről, nagyon közeli és rendkívül érdekes élmény volt.


Osztályunkból többen érdeklődnek a jog iránt, most ők is kipróbálhatták magukat ezekben a szerepekben. Külön kiemelem a fiatal színészt, aki a vádlottat alakította, nagyszerű, ,,életszagú”, kifinomult előadást láthattunk tőle; illetve a bírónőt, aki indokolt szigorral és igazságossággal hozott ítéletet.
Köszönjük szépen ezt a lehetőséget, azt hiszem rengeteg új információval szolgált mindenkinek, ezen felül pedig remek betekintés és kitűnő szórakozás volt.


A tragikus esemény következményei pedig hosszú évekre emlékeztetni fognak arra, hogy a barátainkra mennyire fontos figyelni.

Kordás Zsuzsanna 9.e