Get Adobe Flash player

Régóta terveztük ezt a kirándulást. Igazából véve azóta, amióta tavaly a Madách Színház egyik musical előadása hangulatában, látványában, zenéjében nagyon elbűvölt mindnyájunkat. Ekkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne más színházat, és más műfajt is kipróbálni. Nem is gondoltuk, hogy szeptemberben már nem kapunk jegyet a decemberi programokra. Azonban szerencsénk volt, és a január 7-i pótelőadásra már helyünk volt.Páratlan élmény a Magyar Állami Operaház, és felejthetetlen a Csajkovszkij Diótörő című balettelőadás. A színház után átsétáltunk Budára, Siklóval a Budavári Palotába, ahol a Magyar Nemzeti Galéria e héten nyíló kiállítását is végigjártuk.
A Hősök, királyok, szentek – A magyar történelem képei és emlékei kiállítás e héten nyílt (a megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet) az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából. Több száz történelmi tablót, portrét és dokumentumot – többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét – vonultatva fel mutatja be a magyar nép elmúlt 1100 évét.
Jól éreztük magunkat ezen a szombati napon.
Felejthetetlen élményben volt részünk.


Hazafelé a vonaton már a következő kirándulásunkat tervezgettük, ezen is kihasználva a még ingyenes vasúti utazás lehetőségét.

                  
                        11. C osztály