Get Adobe Flash playerElső osztálykirándulásunkat szerintem pontosan ilyennek terveztük, és minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Bár a szállással adódott egy kis probléma, ezt próbáltuk észre sem venni, csak jól érezni magunkat, ami sikerült is, de ez lett volna a lényeg.

Sokat szerveztünk és terveztünk, mire végre eljött a várva várt nap 2011. június 9-10-e. Ezen a napon mindnyájan izgatottam pakoltuk be csomagjainkat az autóbuszba, és vettük az irányt először Nyíregyháza majd Sátoraljaújhely felé.
Nyíregyházán a Vadasparkban nagyon jól éreztük magunkat a sok állat társaságában. Páran állateledelt is vettek, aminek a jószágok örültek nagyon. Rengeteg élőlénnyel találkoztunk, de a legérdekesebbnek mégis a "Zöld piramis és ócenárium"-ot találtuk, bár többen már itt is jártunk. A fókashow-t mindenki megnézte, nagyon ügyesek voltak ezek a kis emlősök. Nem gondoltuk volna, hogy egy állat ilyen okos és segítőkész legyen, de rá kellett jönnünk,hogy ez így van. Hamar elérkezett a 13.30 perc, amikor gyülekeznünk kellett a bejáratnál,de nem is volt baj,hiszen pont akkor kezdett el zuhogni az eső,szerencsére minket nem kapott el. Miután megvolt a létszámellenőrzés Sátoraljaújhely felé vettük az irányt, és hamarosan meg is érkeztünk. Délután sportprogramokkal töltöttük az időnket. A vacsora előtt pedig elmentünk egy kicsit fürdeni a szállás mellet lévő medencéhez. Nagyon-nagyon jó volt. 18.00 órakor megettük a vacsoránkat majd megint szabadidős programok voltak egészen 20.00 óráig. Miután ezek befejeződtek kezdetét vették az újabb vetélkedők, amik közben remekül szórakoztunk. Az est fénypontja azonban a diszkó volt. Nagyon vidám esténk volt. Mikor kezdtünk elfáradni egy kisebb lánycsapat elment ,,Felelsz vagy mersz?”-et játszani, a fiúk egy része pedig pókerezett, de a kitartóbbak tovább táncoltak. Este nagyon sokáig énekeltünk, beszélgettünk egyszóval buliztunk,bár elvileg csak éjfélig lehettünk volna fent,de osztálykirándulás csak egyszer van egy évben(sajnos).Reggel 8 órakor már reggelizni mentünk bár kissé álmosan, még de lelkesen kezdtük ezt a napot is,ezután mindenki összepakolt és rövid ellenőrzés után átadtuk a szobákat. 9 órakor elindultunk a Magyar Nyelv Múzeumába, ahol sok érdekességet hallottunk nyelvünk érdekességeiről. Miután a múzeumkertet is alaposan körbejártuk elindultunk a Börtönmúzeumba, amit mindenki nagyon várt,hiszen a rabok takarítottak előttünk 5 perccel és egy épülettel mellettünk voltak elhelyezve. Nagyon szép műveket: festményeket és szobrokat láthattunk,amiket szintén a rabok készítettek. Mikor ezt a múzeumot is megtekintettük  a nap legjobb részéhez érkeztünk a bobozáshoz és a kalandparkhoz. A bob-pályára kaptunk egy darab 5 alkalmas bérletet. Előtte azt gondoltuk, hogy ettől sokkal többet akarunk majd menni,de végül rá kellett jönnünk,hogy pontosan elég volt belőle,hiszen  a végén kezdtük megunni. Miután lecsúsztuk a bérletünket felmentünk libegővel a kalandparkhoz, amit ugyan nem mindenki próbált ki. de együtt volt a csapat. A bátrabbak a hófánkot is kipróbálták. Kicsit tovább húzódott ez a program,mint  osztályfőnökünk tervezte,de semmi baj nem lett belőle,csak egy kicsit később indultunk el. Az időcsúszással együtt olyan 17.00 óra magasságában indultunk haza. Útközben beiktattunk egy McDonald'sot Nyíregyházán. 
Mikor mindenki megette az uzsonnáját végleg hazafelé vettük az irányt erről az izgalmas kirándulásról. Valamennyivel 8 óra után érkeztünk meg. A Művelődési Ház parkolójában már izgatottan vártak ránk a szüleink, hogy élménybeszámolót tartsunk kirándulásunkról.

Egy ilyen jó bulit senki sem hagyott volna ki szívesen, bár sajnos 2 embernek is távoznia kellett egyéb okok miatt,de egy darabig ők is élvezték a kirándulást. Nagyon reméljük, hogy a hátralévő 5 évben legalább ilyen jó osztálykirándulásaink lesznek.Labancz Laura 7. e