Get Adobe Flash player

Iskolánk is csatlakozott ahhoz az országos hulladékgyűjtési akcióhoz, amelynek célja környezetünk megtisztítása volt. Jó alkalmat adott ez a rendezvény arra, hogy felhívjuk diákjaink figyelmét: 2011 az Önkéntesség Európai Éve. De megmutathattuk az önkéntes munkavégzés fontosságát is.

   


Hajdúszoboszlón a Városgazdálkodási ZRt. szervezésében és munkatársai segítségével zajlott az akció.

A gimnazisták szombaton 9 órakor gyűltek össze az iskola épülete előtt. Itt Zöld Mihály, a VGZRt főmérnöke tartott rövid eligazítást, majd mindenki megkapta a munkakesztyűt, a hulladékgyűjtő zsákot, és elindultunk a Tokay utca irányába.

A célterület a Tokay utca – Hathy János utca – Rácz Farkas utca – Libagát utca által határol rész volt. Az út szélén, az árokban és a Soproni temető szélén jó néhány zsák szemetet sikerült összeszednünk.

A lelkes kis csapathoz csatlakozott Márton Attila országgyűlési képviselő úr és Dr. Rácz Tiborné önkormányzati képviselő asszony is, akik velünk együtt gyűjtötték a hulladékot.

A kellemes napsütésben és a munkavégzésben kimelegedve, de a jól végzett munka örömével és azzal a tudattal térhettünk délben haza, hogy tettünk valamit környezetünkért.
   

Ha mindenki rendet tart majd a portája környékén – sokan megteszik ezt –, akkor sokkal tisztább, szebb és rendezettebb városban élhetünk majd. Bízom benne, hogy környezetünk tisztán tartásának igénye megmarad a közel 60 önkéntesben, aki iskolánkból részt vett az akcióban. Munkájuk értékét emeli, hogy szabadidejüket áldozták fel szombaton, és ezt önként tették! Mindannyiuknak köszönöm a részvétel és a munkát!

Hajdúszoboszló, 2011. május 21.Szandai Kázmér
     igazgató