Get Adobe Flash player

alt

We should read to give our souls a chance to luxuriate.  ~Henry Miller

A debreceni székhelyű Angol Műhely Kulturális Egyesület az idei tanévben is megrendezte angol nyelvű olvasási versenyét, ahova több mint 30 iskola közel 600 tanulója nevezett be. 


A részvételhez minden diáknak választani kellett egyet az Oxford Bookworms sorozat könnyített olvasmányai közül. 7 szint van, kezdőtől a 6. szintig, a különbség a szókincsben rejlik. A széles kínálatban minden érdeklődő megtalálta a szintjének és érdeklődésének megfelelő könyvet. Volt, aki Drakula gróf iránt érdeklődött, vagy szellemekről olvasott, voltak, akik Jane Austen kivételes női karaktereiről tudtak meg többet az Értelem és érzelem, vagy a Büszkeség és balítélet című regények segítségével, és voltak, akik Twist Olivér, Robinson Crusoe vagy David Copperfield világába nyertek betekintést, hogy említsünk néhányat a sok remekmű közül. 

Iskolánkból 21 diák vett részt ezen a három fordulóból álló versenyen. A 7.e osztályból Dömény Bianka, Budai Nóra, Erdősi Éva, Madari Kinga, Vágó Kata, Nagy Petra, Kaszás Rebeka, a 9.c osztályból Pinczés Fanni, a 10.b-ből Holló Antónia, a 10.c osztályból Preznánszky Liliána, Lukács Dóra, Máté Viktória, a 10.e-ből Fodor Anna, a 11.c osztályból Rácz Nóra, a 11.e-ből Bácsó Bettina, Tollas Tímea, Klósz Henrietta, Pál Emese, Papp Dóra, Sanoczki Orsolya és a 12.c osztályból Fodor Flóra jelentkezett. Tanáraik: Bodó Irén, Erdei Gyöngyi, Nagy Zsuzsanna, Nagyné Kovács Angéla és Varga Gyöngyi.  Minden fordulóban egy 4-6 oldalas feladatlapot kellett kitölteni, természetesen angol nyelven. A kérdések a tartalomra, háttér-információra, az adott kor kultúrájára és a mondanivaló értelmezésére is vonatkoztak.

Az összesítésben a 21 tanulónk közül 6. helyezést ért el Máté Viktória, aki Emily Bronte Üvöltő szelek című írását olvasta 5. szinten. Tanára: Erdei Gyöngyi. A legnehezebb, 6. kategória könyveiből olvasó Klósz Henrietta 4. helyezést ért el. Ő Thomas Hardy Egy tiszta nő című regényének rövidített változatát választotta. Ugyanebben a kategóriában 1. helyezett lett Fodor Anna, aki az Austen kisasszony Büszkeség és balítélet című regényére vonatkozó kérdéseket válaszolta meg 100 %-os eredménnyel. Tanáruk Nagyné Kovács Angéla.Eredményükhöz gratulálunk!