Get Adobe Flash player

A Magyar Rákellenes Liga Hajdúszoboszlói Alapszervezete kampányt indított a középiskolások körében, hogy bemutassák ennek a nagyon veszélyeztetett korosztálynak az alkoholizmus és a rák kialakulásának kapcsolatát, és az egészséges életmód fontosságára hívják föl a fiatalok figyelmét.


Ennek a kampánynak a záró rendezvényeként 2011. április 5-én „Az alkohol és a rák” címmel szerveztek délutáni programot az érdeklődő szakembereknek és középiskolás diákoknak a Kovács Máté Városi Művelődési Központban.

Elsőként Dr. Garami Zoltán klinikai sebész tartott előadást a rák kialakulásáról és különböző fajtáiról rendkívül közérthetően. A doktor úr sokkoló képekkel és számadatokkal illusztrálta előadását, bemutatva a rákbetegség különböző fajtáit.

Majd Kovács Károly klinikai szakpszichológus, a Drogambulancia munkatársa tartott előadást arról, hogy milyen hatások juttatják az embereket olyan élethelyzetbe, hogy a legális és illegális drogoktól reméljenek megoldást problémáikra, illetve mit lehet tenni az elmagányosodás és az alkoholizmus ellen.

Ezt követte egy szellemi vetélkedő, amelyen iskolánk három csapattal képviseltette magát. Végeredmény:

1.         11.C (a csapat tagjai: Apagyi Fanni, Boruzs Adrienn, Budai Nikolett, Csikós Júlia Bernadette)

alt

alt

3.         11.E (a csapat tagjai: Bácsó Bettina, Danicska Marietta, Lisztes Anett, Péter Vivien)

alt

4.         11.B (a csapat tagjai: Jeges László, Kis Alexandra, Lovas Vivien, Szathmári Nikolett)

alt


Gratulálunk a szervezőknek a sikeres rendezvényhez, és a csapatok tagjainak a szép eredményhez!