Get Adobe Flash player

Idén immár harmadik alkalommal vettek részt diákjaink a január közepén megrendezésre kerülő Kenguru Angol-Német-Francia Nyelvi- és Országismereti versenyen. Angol és német nyelvből is szép számmal indultak diákjaink több kategóriában is.
A verseny egy 30 feladatból álló teszt, melyen országismereti, nyelvtani és szókincsbeli tudást kérnek számon a versenyzőktől. Mindenki 30 pontról indul, a végső pontszámot egy összetett pontozási rendszer alapján állapítják meg.
Megyei szinten sok szép eredmény született mind angol, mind német nyelvből:

Angol nyelv:


3. kategória:

1. Somogyi Norbert
2. Takács Gergely
3. Bakó Aletta

4. kategória:

1. Bácsó Bettina
2. Kiss Edina / Sebó Pál
5. kategória:

1. Preznánszky Liliána
2. Lukács Dóra
3. Szandai Dániel
6. kategória:

1. Kálmán Csenge
2. Kacskó Panna
3. Csík Nóra

7. évfolyam:

3. Holló Richárd

8. évfolyam:

1. Farkas Boglárka

Német nyelv:

3. kategória:

1. Kálmán Zalán
2. Lazúr Attila
3. Nagy Krisztina
4. kategória:

1. Juhász Gréta
2. Peterman János
3. Kaló Fruzsina
6. kategória:

1. Antal Renáta

Farkas Boglárka, 8.e osztályos diákunk nemcsak a megye 1., hanem az országos 2. helyezést is megszerezte kategóriájában, így családja és felkészítő tanára (Vida Valéria) kíséretében meghívást kapott az országos eredményhirdető ünnepségre, melyre 2011. február 05-én került sor Budapesten, az ELTE TTK Bolyai János teremében. A sikeres versenyzők és felkészítő tanáraik értékes tárgyjutalmakat kaptak, majd az ünnepséget követően egy állófogadáson vendégelte meg őket a verseny szervezősége és a támogatók.
Reméljük, hogy a szép eredmények az elkövetkező években is kedved csinálnak majd tanulóinknak, hogy továbbra is részt vegyenek ezen a versenyen és hasonlóan szép sikereket érjenek el.
A verseny honlapja: www.zalamat.hu. Itt megtalálhatóak a korábbi feladatsorok és a részletes eredménylista is. A díjkiosztó ünnepségen készült képek is megtekinthetők a honlapon.