Get Adobe Flash player


A tanév utolsó versenyeinek egyike az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntője, melynek évek óta az UTE atlétikai sporttelepe ad otthont.A középiskolások mezőnyében – a tavalyi évhez hasonlóan – Kálmán Csenge 12.E osztályos tanuló képviselte iskolánkat. A megyei versenyen elért időeredmények alapján Csenge 3 futószámban (100, 200 és 400 méteren) is a döntőbe verekedte magát. A felkészülését nehezítette, hogy időközben a szóbeli érettségi vizsgákra is koncentrálnia kellett.

Taktikai okokból a 100 m-es döntőt idén is kihagyta, h

ogy jobban tudjon teljesíteni a másik két számában. 400-m-en ugyan nem tudta megvédeni tavalyi bajnoki címét, de biztató futással a második helyezett futóval századra azonos időt teljesítve bronzérmet szerzett. A 200 m-en elért hatodik helyezése is dicséretes.

alt

Csengét az elmúlt tanévi tanulmányi és sporteredményei alapján  a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja Elismerő oklevéllel jutalmazta, melyet a szóbeli érettségi vizsga eredményhirdetésén Bali István igazgatóhelyettes nyújtott át a meglepett sportolónak!

További hasonló sikereket kívánunk Csengének!


A „nagyokhoz” hasonlóan a IV. korcsoportosok is részt vehettek az országos versenyen, mégpedig több versenyszámban is. Az előzetes nevezések alapján lehetett látni, hogy rendkívül népes mezőnyök indulnak minden versenyszámban. Diákjainknak elsősorban a tapasztalatszerzés lehetett a céljuk, valamint az, hogy a megyei döntőn elért eredményükhöz képest próbáljanak meg javítani! Diákjaink ezt sikeresen teljesítették is.


Eredmények:


IV. korcsoportos lányok:


300 m: 23. Papp Csenge 7.E 51,34


Távolugrás: 33. Gönczi Barbara 7.E 416 cm


4 x 100 m: 16. Hőgyes Endre Gimnázium 59,51

Balogh Nikolett 8.E

Papp Csenge 7.E

Bali Emese 7.E

Czidor Zsófia 9.E


További képek a Galériában!