Get Adobe Flash player

Leány Labdarúgó Diákolimpia Megyei Döntő


Néhány lelkes lány példáját követve többen gondolták úgy, hogy kipróbálják magukat egy újnak számító sportágban, a leány labdarúgásban. A lelkes társaságot korosztályok szerint szétválogatva két csapattal is (7-8. osztályosok és középiskolások) beneveztünk a megyei bajnokságba. Sajnos egyik csapat sem a legerősebb összeállításban tudott részt venni a mérkőzéseken – sérülések és más sportágbeli elfoglaltságok miatt.


A középiskolások Berettyóújfaluban mérték össze tudásukat, ahol az NB/II-es futsallos lányokat is felvonultató püspökladányi és debreceni csapat ellen nem sok esélyünk volt (0-7 és 0-4). A bronzmérkőzésen beszorítottuk a hazai csapatot a kapuja elé, de gólt nem sikerült lőnünk, így rosszabb gólkülönbséggel szorultunk a negyedik helyre.

A csapat tagjai: Szabó Bianka (11.E),    Horváth Nikolett (11.B), Lisztes Anett (11.E),     Békési Gyöngyi (10.C), Kiss Kinga     (9.C), Hajdú Nikolett (10.C), Kiss Judit    (9.C), Gergely Alexandra (10.C), Kovács Renáta (9.C) és Vágner Dóra (10.C).

A fiatalabbak megmérettetésére a bárándi sporttelepen került sor. A rutinos csapatok ellen itt is elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél, ami részben sikerült is. A többszörös országos döntős hazaiak viszonylag könnyedén elbántak kicsit megszeppenve játszó lányainkkal (0-5), viszont a létavértesiek ellen sokkal jobban ment a játék. Sajnos a kihagyott rengeteg helyzet megbosszulta önmagát, így a 2-1-es vereség azt jelentette, hogy csapatunk 5. helyen zárta a megyei döntőt. Fiatal, zömében 7. osztályosokból álló csapatunk jövőre javíthat.


A csapat tagjai:
Bódi Hanna (8.E), Czidor Zsófia (9.E), Arany Bernadett (9.C), valamint Papp Ágnes, Ulveczki Anna, Ványi Dalma,  Bali Emese, Kordás Zsuzsanna  és a gólszerző Papp Csenge (valamennyien 7.E).