Get Adobe Flash player

Iskolánkban 2017. december 1-jén először került megrendezésre tanításmentes nap keretében a pályaorientációs nap.
Ezen a napon minden korosztálynak alkalma volt az egyetemi diákélettel, a különböző érettségi után tanulható szakmákkal, az egyetemi képzéssel és önismereti tesztek valamint pszichológus szakember segítségével saját képességeivel, tanulási attitűdjeivel közelebbről megismerkedni.
Iskolánk minden korosztály számára kínált a délelőtt folyamán programokat. Mivel a 7-10.osztályosok számára a pályaválasztás még kicsit messze van, nekik általános tájékoztatókat szerveztünk: osztályfőnöki óra keretében önismereti tesztet tölthettek ki és közösen kiértékelték, valamint pszichológus bevonásával lehetőségük volt beszélgetni a pályaválasztás kulcskérdéseiről, megismerhették a kulcskompetenciákat, pályaorientációs feladatlapot tölthettek ki. Megtudhatták, mi az, hogy tanulási stílus, tanulási attitűd, hajlam, hivatás, siker és kudarc a pályánk során.
A 11. és 12. évfolyamosok a 2 ráhangoló osztályfőnöki óra után 3 előadáson vehettek részt érdeklődési alapon. A nyelvvizsga előtt álló tanulók hallgathattak egy előadást a BME nyelvvizsgáról. Akik nem felsőoktatásban akarnak továbbtanulni, azok a Toborzó Iroda és a Rendőrség segítségével a katonai ill. a rendőri pályáról kaphattak tájékoztatást. A Debreceni Szakképzési Centrum az általuk kínált szakmákba nyújtott rövid betekintést. Ezen kívül a hajdúszoboszlói Bocskai Szakképző és a Közgazdasági SzK. is  tartott tájékoztatást.
A felsőoktatás iránt érdeklődők a HÖOK képviselőinek tájékoztatása során megismerkedhettek az egyetemi élettel. Ezen kívül a SOTE, ELTE, A DE BTK., TTK. , a Nyíregyházi Egyetem, a kecskeméti Neumann Egyetem és az egri Eszterházy Egyetem tartott pályaorientációs tájékoztató előadásokat. Iskolánk volt diákjai közül is többen ellátogattak hozzánk és meséltek az egyetemi diákéletről és az általuk választott szakról.
Összességében elmondható, hogy a gimnázium tanulói örültek ennek a lehetőségnek, szívesen vettek részt a különböző előadásokon, hasznos információkra tettek szert a nap folyamán. nagyon nagy igény van ilyen és hasonló jellegű rendezvényekre.