Get Adobe Flash player

Október 27-én az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon a Halloween hagyományai szerint szervezett iskolánk játékos délelőttöt.Érdekes módon nálunk a halottak napja körüli időszak az elcsendesedésről szól, míg az angolszász kultúrában vidámsággal, mókával próbálják elűzni a gonosz szellemeket a földről.

Ennek szellemében állítottunk össze több szünetre való játékos feladatot.


A legnépszerűbbnek – a játék és nyeremény volta miatt – a fánkevő verseny bizonyult.  Sokan úgy gondolták, hogy így pótolják be a reggelit és előre meg is ebédelnek. Végül még egyet is alig bírtak befejezni, hiszen nem számítottak arra, hogy a vonzó nyereményt madzagról kell megkaparintani.


Könnyűnek egyáltalán nem lehetett nevezni a wc papírba tekerést és a tökre dobó versenyt sem, de a nyeremények szerencsére nem maradtak gazdátlanul.

A Halloween jellemzője a riogatás is: a bátrak arcfestésre is benevezhettek illetve néhányan előre készültek különleges – nem Hófehérke - jelmezekkel. Közülük választotta ki a zsűri a legfélelmetesebbeket.

Ha Halloween, akkor tökfaragás. Szebbnél szebb alkotásokban gyönyörködhettünk az első emeleten rögtönzött kiállításon. Nem volt könnyű közülük választani.

 Egy „rém” jó délelőttöt sikerült eltöltenünk.
                           

Bodó Irén