Get Adobe Flash player

"Tailor Your Skills -  egy nemzetközi ifjúsági csereprogram, aminek keretében 12 napot tölthettem Szicíliában. A vendéglátó országon kívül Portugáliából és Magyarországról érkeztek tinédzserek.

A program munkanyelve az angol volt, de ha valaki néhány kifejezést tudott a másik anyanyelvén, szívesen szólt úgy is hozzá. A workshopok minden nap két felvonásban zajlottak, délelőtt és délután. Ezek legtöbbször interaktívak voltak és nagyon kreatívak.


A fiatalok munkanélkülisége köré csoportosították a feladatokat érintve a körülötte lévő témákat.
Plakátokon keresztül kellett bemutatni országunk helyzetét. Improvizációs képességeinket is sokszor elő kellet vennünk, legtöbbször színi jelenetek keretében.


A tengerpartra mindennap lenéztünk ebéd és vacsora előtt. A főétkezések mindig a helyi konyha gyöngyszemeit kínálták, melyek egytől-egyig más tésztát tartalmaztak.


A csere során tartottunk portugál, olasz és magyar nemzetközi estet is, ahol az országoknak lehetőségük volt bemutatni a kultúrájukat. Minden országnak  belekóstoltunk a konyhájába is és természetesen 1-1 tradicionális táncot is elsajátítottunk. A cserét egy final presentationnel zártunk ahol a helyi emberek előtt összegeztünk az elmúlt 10 napban elsajátított jártasságainkat színdarab, fényképészet és zenén keresztül melyeket mind saját magunk által szerveztünk meg, készítettünk el. Rengeteg nemzetközi barátság született.  Annyira jól éreztem, hogy akár már holnap mennék a következő cserére."

Ferenczi Ágnes 10.e