Get Adobe Flash player

Március 14.-én szerdán 10. és 11. osztályos diákok egy csoportja és három kísérő tanár (Görög Artúr Zoltánné, Szakács Istvánné, Herendi Borbála) látogatott el a Budapesten megrendezésre kerülő ”Tudomány a porondon” című rendhagyó cirkuszi előadásra.
A Pólus Center parkolójában felállított Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai: Sinkó Andrea, Kovacsics Bernadett, Merklin Ferencés és Pezenhófer György  fűztek tudományos magyarázatot egy-egy cirkuszi előadáshoz . Láttuk a kolumbiai Gerling csoportot, akik védőháló nélkül ugráltak egymáson és a pár cm széles drótkötélen. Ezenkívül a porondon volt még a Richter csoport a lovas akrobata produkciójával. Láttunk egzotikus állatokat is, pl.:elefántokat, zebrákat, lámákat és púpos tevéket. A fizika mellett a biológia a magyar irodalom és a kémia cirkuszhoz kötődő kapcsolatát tárták fel az érdeklődők előtt .Ez a cirkuszba kihelyezett óra igazi élménypedagógia, hiszen közvetlenül összeköti az élményt a tanulással.


A cirkuszi előadás után meglátogattuk a Magyar Nemzeti Múzeumot is. A tárlatvezetést egy kis színészi előadás megtekintésével kezdtük. Majd megtekintettük a Magyarország története II. rész című kiállítást. A kiállítás megismertetett minket az újkori és modernkori történelmünk jeles személyiségeivel és történelemformáló eseményeivel a Rákóczi-szabadságharctól a trianoni Magyarországon át a kommunista rendszer összeomlásáig. A múzeum meglátogatása után még egy csoportképre is sor kerül.
A nap végén fáradtan, de rengeteg élménnyel és nem utolsó sorban tudással gazdagodva tért haza mindenki.

Simon Boglárka Szintia
11.A