Get Adobe Flash player


Ünnepi díszbe öltözött iskolánkban 2017. december 18-22. között szerveztük meg a Karácsonyi témahetünket. Szorgos előkészületek után az intézmény osztályai a karácsonyi ünnepkörhöz közelebb kerülhettek a hét programjai által.


December 18-án, hétfőn Dr. Takács Imre Széchenyi-kutató tartott érdekes előadást a végzős osztályokban a "legnagyobb magyar" Szentestéiről. A tizenkettedikes osztályok mellett, szerdán a kicsiket is bevontuk a Bocskai István Múzeum jóvoltából az előadásokba, melyek során Simándi László hozta közelebb a tanulókhoz a karácsonyi népszokásokat.

A Karácsonyra való lelki-szellemi felkészülés mellett az osztályok között versenyeket hirdettünk: feladat volt a fából kivágott karácsonyfák feldíszítése, valamint mézeskalács kompozíciók készítése. Mindkét verseny esetében igen nagy energiát fektettek a tanulók ez elkészült munkákba, így a zsűrinek felettébb nehéz dolga volt értékelni azokat. Rendkívül ötletes és esztétikus megoldások születtek mind a fadíszítésre, mind a mézeskalács készítésre. Az elkészült munkákat kiállítottuk az iskola folyosóin, valamint az épület előtti lépcsőkön.

Párhuzamos programként adománygyűjtést szerveztünk, melynek során becsomagolt cipős dobozokat vártunk a tanulóktól, amikben játékokat, könyveket, ruhákat, cipőket, tartós élelmiszert helyezhettek el. Komolyabb - egy irodányi - mennyiség összejött, így két telepakolt autóval vittük át az ajándékokat a Hajdúszoboszlói Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálatnak, akik örömmel fogadták a tanulók felajánlásait, és köszönetüket fejezték ki.

Csütörtökön, az utolsó tanítási napon karácsonyi kézműves vásárt tartottunk a földszinti folyosókon, ahol tanulóinknak lehetősége nyílt az általuk készített ajándéktárgyak árusítására. Nagy érdeklődés jellemezte a vásárt, sok szép portéka cserélt gazdát a három szünet alatt.

Szintén ezen a napon szerveztünk egy társasjáték- és teadélutánt, mely nagy sikert aratott. Sok finom tea és változatos társasjátékok várták az érdeklődő tanulókat, volt például  Activity, Jenga, Munchkin, Rizikó, Uno, Dixit. A leglelkesebbek este 19 óráig kitartottak, nagyon jó hangulatban telt a délután.

A témahetet a Városi Sportházban tartott Karácsonyi Ünnepséggel zártuk a pénteki napon, melyet az osztályok karácsonyozása követett. Így értünk a hetünk, és az iskolai naptári évünk végére, megannyi élménnyel gazdagodva.