Get Adobe Flash player


Iskolánkban az Egészségnevelési Hét  2017. október 16 és 20 között került megrendezésre.
Október 16-án, hétfőn a „Forrás” Lelki Segítők Egyesülete látogatott el hozzánk. Ebbe az egyesületbe egykor függő fiatalok tartoznak ( drog, játék, alkohol). Tőlük 4 fiatal jött el hozzánk és beszélt arról, hogy hogyan lettek függők, milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül és hogyan sikerült leszokniuk. A 11-12. osztályos fiatalok egy másfél órás kötetlen beszélgetésen vehettek részt, ahol nemcsak hallgatóként ültek a teremben, hanem kérdéseket is tehettek fel.

Elmondásuk alapján nagyon tanulságos volt ez a másfél óra. Sokkal jobban át lehet érezni ezeket a problémákat, ha olyan személytől hallunk róluk, akik személyesen is érintettek ebben.

Október 18-án szerdán Magyari Magdolna dietetikus tartott előadást az érdeklődőknek 8 órától, majd 4. órában a Mentőszolgálat látogatott el hozzánk  és tartott újra élesztési bemutatót a gyerekeknek. Ebbe olyan tanulókat vontunk be, akik még nem jártak gk. vez. tanfolyamra és nem volt részük ilyen jellegű oktatásban. A mentősök részletesen elmagyarázták az újra élesztés menetét és bábun be is mutatták. A gyerekeknek is aktívan közre kellett működniük, majd önként vállalkozók is bemutathatták a tanultakat. Sajnos a 45 perc elég kevés volt, több érdekességre nem maradt idő. A többi előadóhoz hasonlóan a mentősök is azzal mentek el, hogy bármikor szívesen ellátogatnak intézményünkbe és akár egy dupla óra keretében több fontos dolgot is megtanítanak az érdeklődőknek.

Csütörtökön Dr. Varga Tamás tartott a 7. és 8. osztályosoknak felvilágosító órát.

Pénteken 4. órában Idesz Renáta, a BABÉ termékek területi képviselője termékismertetővel egybekötött előadást a problémás bőr ápolásáról. Mellé szerveztünk egy kozmetikust is, de sajnos ő betegség miatt lemondta és nem sikerült helyette mást hívjunk. Ennek ellenére a gyerekek választ kaptak kérdéseikre és láthatóan elégedettek voltak. Termékmintákat is kaptak, hogy kipróbálhassák az ajánlott krémeket.

Szintén pénteken 3. szünetben az udvaron egészséges ételeket, italokat kóstolhattak a diákok, amelynek nagy sikere volt. 3 osztály működött ebben aktívan közre: a 10. c osztály süteményeket hozott, a 11. e osztály zöldségkrémeket és a 11. c osztály gyümölcslevet és zöldségkrémeket. A lányok nagyon lelkesen készültek rá és nagyon igényesen kivitelezték a dolgot.

Abból, hogy a hét folyamán minden előadás „teltházas” volt és az elmondások alapján nagyon tetszett a diákoknak azt lehet levonni, hogy nagy igény van ilyen jellegű programokra, mert sokkal hatásosabb egy szakembertől hallani ezekről a dolgokról, mint esetleg az osztályfőnöktől vagy egy filmen látni. Sajnálom, hogy sport témában nem tudtunk előadót meghívni, de remélem, hogy ezt márciusban pótolni tudjuk.                                                 Deme Katalin