Get Adobe Flash player


Iskolánkban az Egészségnevelési Hét  2017. október 16 és 20 között került megrendezésre.
Október 16-án, hétfőn a „Forrás” Lelki Segítők Egyesülete látogatott el hozzánk. Ebbe az egyesületbe egykor függő fiatalok tartoznak ( drog, játék, alkohol). Tőlük 4 fiatal jött el hozzánk és beszélt arról, hogy hogyan lettek függők, milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül és hogyan sikerült leszokniuk. A 11-12. osztályos fiatalok egy másfél órás kötetlen beszélgetésen vehettek részt, ahol nemcsak hallgatóként ültek a teremben, hanem kérdéseket is tehettek fel.

Elmondásuk alapján nagyon tanulságos volt ez a másfél óra. Sokkal jobban át lehet érezni ezeket a problémákat, ha olyan személytől hallunk róluk, akik személyesen is érintettek ebben.

Október 18-án szerdán Magyari Magdolna dietetikus tartott előadást az érdeklődőknek 8 órától, majd 4. órában a Mentőszolgálat látogatott el hozzánk  és tartott újra élesztési bemutatót a gyerekeknek. Ebbe olyan tanulókat vontunk be, akik még nem jártak gk. vez. tanfolyamra és nem volt részük ilyen jellegű oktatásban. A mentősök részletesen elmagyarázták az újra élesztés menetét és bábun be is mutatták. A gyerekeknek is aktívan közre kellett működniük, majd önként vállalkozók is bemutathatták a tanultakat. Sajnos a 45 perc elég kevés volt, több érdekességre nem maradt idő. A többi előadóhoz hasonlóan a mentősök is azzal mentek el, hogy bármikor szívesen ellátogatnak intézményünkbe és akár egy dupla óra keretében több fontos dolgot is megtanítanak az érdeklődőknek.

Csütörtökön Dr. Varga Tamás tartott a 7. és 8. osztályosoknak felvilágosító órát.

Pénteken 4. órában Idesz Renáta, a BABÉ termékek területi képviselője termékismertetővel egybekötött előadást a problémás bőr ápolásáról. Mellé szerveztünk egy kozmetikust is, de sajnos ő betegség miatt lemondta és nem sikerült helyette mást hívjunk. Ennek ellenére a gyerekek választ kaptak kérdéseikre és láthatóan elégedettek voltak. Termékmintákat is kaptak, hogy kipróbálhassák az ajánlott krémeket.

Szintén pénteken 3. szünetben az udvaron egészséges ételeket, italokat kóstolhattak a diákok, amelynek nagy sikere volt. 3 osztály működött ebben aktívan közre: a 10. c osztály süteményeket hozott, a 11. e osztály zöldségkrémeket és a 11. c osztály gyümölcslevet és zöldségkrémeket. A lányok nagyon lelkesen készültek rá és nagyon igényesen kivitelezték a dolgot.

Abból, hogy a hét folyamán minden előadás „teltházas” volt és az elmondások alapján nagyon tetszett a diákoknak azt lehet levonni, hogy nagy igény van ilyen jellegű programokra, mert sokkal hatásosabb egy szakembertől hallani ezekről a dolgokról, mint esetleg az osztályfőnöktől vagy egy filmen látni. Sajnálom, hogy sport témában nem tudtunk előadót meghívni, de remélem, hogy ezt márciusban pótolni tudjuk.                                                 Deme Katalin


Bál 2018

Countdown
expired


alt


alt