Get Adobe Flash player


2017. szeptember 14-15-e között iskolánk 15 tanulója vehetett részt a Molecular Frontiers nevű nagyszabású nemzetközi szimpóziumon, melynek az ELTE-TTK, valamint az MTA-TTK adott otthont. A rendezvényre már a tavalyi tanév végén le kellett adnunk jelentkezésünket, ami nem csoda, hiszen rengetegen érkeztek a rendezvényre.
A szervezők egy nagyon kellemes hotelben biztosítottak számunkra szállást, ahol reggelink elfogyasztását követően kellő energiával vághattunk neki a hosszú napnak. Az ELTE Gömb aulájában félórás prezentációkat hallhattunk a molekuláris kémia és biológia témakörében olyan előadóktól, akik a világ különböző pontjairól érkeztek fővárosunkba, és a saját területükön már maradandót alkottak (hárman Nobel-díjban részesültek, de akadt olyan is, aki korábban Wolf-díjat kapott). Öröm volt számunkra, hogy lehetőséget kaptunk személyes találkozásra és beszélgetésre is velük.


Emellett ellátogathattunk olyan programokra is, melyek csak nekünk, diákoknak szóltak. Más iskolákkal közösen kaptuk azt a feladatot, hogy plakátokat készítsünk az előadókról, akik ezeket ezt követően véleményezték is.
Természetesen mi sem távozhattunk üres kézzel: tornazsákot, napszemüveget és pólót is kaptunk az egyetem és a rendezvény logójával ellátva.

Emellett a városnézés sem maradhatott ki: egy izzasztó túrát követően megcsodálhattuk Budapest festői panorámáját éjszakai kivilágításban a Citadelláról.

Úgy gondolom, hogy élményekkel és nem utolsó sorban tudással gazdagodva térhettünk haza, és külön köszönet illeti Bárány Zsolt tanár urat és Károlyné Teleki Anikó tanárnőt, akik lehetővé tették számunkra mindezt.

Oros Orsolya 11.E