Get Adobe Flash player

2017. április 20-án volt a Déry Múzeum dísztermében az Olvass többet! határtalanul- magyarul nemzetközi verseny szóbeli döntője. Ezen vehetett részt a csapatunk az online és írásbeli forduló után elért eredményünk alapján.
A verseny előtt két feladatunk volt: 5 darab kelléket gyűjteni az egyik műhöz, és a képek elkészítése. Ezeket a képeket azt hiszem mindenki látta már, hiszen mind mi, mind Árváné tanárnő lelkiismeretesen terjesztette a képeket, és felhívta az ismerősök és diákok figyelmét a fotókra. A szorgos terjesztés hatására sikerült megnyernünk a közönségdíjat, tehát ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni a segítséget,aki valamilyen úton-módon hozzájárult a közönségdíj megszerzéséhez, akár kedveléssel, akár megosztással.


A verseny alatt nagyon jó hangulat uralkodott, amihez a helyszín szépsége, a rengeteg érdeklődő diák és a lelkiismeretes szervezők mind hozzájárultak.  A szóbeli forduló témája két olvasmány Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg, és Mikszáth Kálmán A két koldusdiák című műve volt. Ezekből voltak összeállítva a játékos feladatok: villámkérdések rablással, keresztrejtvény és egy rövid műajánlót is írni kellett. Külön plusz pont a szervezőknek, ugyanis két olyan feladat is bekerült a palettába, amely a modern technikát is segítségül hívta – bár volt egy kis malőr kezdetekben, gyorsan sikerült túllendülni rajta.


A versenyen induló 12 csapat tagjai mindannyian kaptak egy-egy könyvet, így senki sem jött el üres kézzel a versenyről. Csapatunk az 5. helyezést érte el a 12-ből, amellett, hogy a közönségdíjat is mi kaptuk.

Összefoglalva, nagyon jó verseny volt az Olvass többet!, hiszen a mai világban rendkívül fontos az olvasás, mikor a technika kezd egyre nagyobb uralmat nyerni felettünk. Remélem, hogy egyre több ember fog részt venni az elkövetkező években ezen a rangos versenyen az iskolából és az országból is!


Csapattagok: Bátori Angelika, Bihari Viktória, Makai Attila 8.e

Felkészítő tanár: Árváné Márton Erzsébet

Makai Attila