Get Adobe Flash player

A március 6-án kezdődő héten, úgy, mint az ország megannyi iskolájában, gimnáziumunkban is  megrendezésre került a " Pénzügyi tudatosság" elnevezésű témahét.

A programok sorát a hétfőn tartott előadással  kezdtük, melyen meghívott előadónk, Varga Péterné, banki alapismeretekből, bankszámlákról, diákhitelről és sok egyéb hasznos, a bankolással kapcsolatos témából tartott. Az előadás nagy érdeklődés mellet zajlott, elsősorban a felsőbb éves diákjaink vettek részt rajta.


A hét során jó néhány matematika órán esett szó a pénzről, a százalékszámítás fontosságáról, kamatos kamat számításról. Gyakorlati feladatok megoldása során hitel - törlesztőrészletet, járadékot, lejárati időt számoltak a tanulók. Az informatika órákon is szó esett pénzügyi szakmai feladatokról, életvitel órákon pedig költségvetést készítettek diákjaink.

A 10.e és 11.e osztály tanulói színvonalas PPT-ket készítettek a pénz  történetéről illetve a magyar forint történetéről.


Csütörtökön újabb meghívott előadó, Sóvágóné Szemán Gyöngyi, a Hajdúszoboszlói Járási Kormányhivatal munkatársa tájékoztatta a diákokat (alig fértünk el a 39. teremben, annyi volt az érdeklődő), a vállalkozásokkal kapcsolatos tudnivalókról és az internetes ügyintézésről. Sok hasznos tanáccsal lettek gazdagabbak tanulóink.

Összességében jól sikerült témahetet zártunk, melynek szervezését a matematika munkaközösség vállalta magára. Köszönet mindenkinek, aki a rendezvénysorozat sikeréhez munkájával hozzájárult.