Get Adobe Flash player

Iskolánk sikeresen pályázott, így a 2011/2012-es tanévtől tagja lesz a Pénziránytű iskolahálózatának és részt veszünk a Pénzügyi Oktatási Program oktatásában.

A programban résztvevő és oktató pedagógusaink: Vinczéné Pozsgai Lilla, Bali István, Németi Zoltán és Jámbor Tamás (POP kapcsolattartó).


Mi is az a Pénzügyi Oktatási Program?


A pénzügyekben való eligazodás, a tudatos állampolgári lét egyre inkább megfelelő pénzügyi kultúrát, pénzügyi tudatosságot kíván meg minden állampolgártól. Kialakulásában, fejlesztésében meghatározó szerepe van a családi minta mellett az iskolának, és csak akkor lehet igazán eredményes, ha fejlesztése egész életen át tart. A társadalom szintjén bekövetkező szemlélet-, illetve magatartásváltásra belátható időn belül csak akkor van esély, ha hosszabb távon a közoktatás valamennyi szintjén és típusában – a NAT gazdasági neveléssel, mint kiemelt fejlesztési feladattal történő 2007-es kibővítése alapján - a jelenleginél markánsabban és eredményesebben jelenik meg a pénzügyi kultúra fejlesztése.

A hálózat a gazdasági nevelést és oktatást kiemelt feladatként kezelő iskolák önkéntes szerveződéseként került kialakításra, amely olyan cím alapú hálózat, ahol maga a hálózati program határozatlan futamidejű. Az oktatási tárca hivatalosan is támogatja a programot, így az iskolák által elnyert cím - az ökoiskola címhez hasonlóan - a legmagasabb szintű állami elismerés azon iskolák számára, amelyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkájuk keretében kiemelkedően magas színvonalon képviselik a pénzügyi-gazdasági nevelés, a tudatos fogyasztóvá nevelés értékeit.

Az iskolahálózatnak 2010. szeptemberétől 68 középfokú oktatási intézmény a tagja. Ebből 60 iskola a 2010/2011-es tanévben a POP programban való részvétel kapcsán, 8 iskola pedig a 2009. októberében a programban még részt nem vevő intézmények számára kiírt pályázat útján csatlakozott a hálózathoz.
 
A Pénziránytű Alapítvány és a hálózatot támogató oktatási tárca tervei szerint a hálózat 2010.évi további bővítése elsősorban a POP programban részt vevő iskolák, valamint az általuk ajánlott intézmények (Iskolánkat a debreceni Tóth Árpád Gimnázium támogatta, amelyet ezúton is köszönünk!) csatlakozása útján valósul meg. Ez utóbbi az Alapítvány által 2010. szeptemberében középfokú oktatási intézmények részére kiírásra kerülő pályázat útján lesz lehetséges. A hálózathoz való csatlakozás önkéntes, a cím elnyerését kritériumrendszer szabályozza. A cím elnyeréséről egy nyilvános kritériumrendszer alapján szakmai grémium dönt.
 
A cím elnyerése meghatározott időre (3 évre) szól.Jelentkezési lehetőségek és a program részletei szeptemberben!