2019.04.25-28 között Miskolcon került megrendezésre a Kézilabda Diákolimpia V.-VI. korcsoport „B „ Kategória Országos Döntője, amelyre a Hőgyes Endre Gimnázium megyei bajnok fiú csapata kvalifikálta magát.

A 4 napos döntőn az ország legjobb „B” kategóriás kézilabda  csapatai mérkőztek meg egymással 4 csoportban, a csoportokban 4 csapattal. Majd keresztmérkőzésekben és végül a helyosztó mérkőzéseken folytatódtak a küzdelmek. A gimnáziumunk csapata a keresztjátékok előtt, az első helyen kiemelt miskolci Hermann Ottó Gimnáziummal, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziummal és a végül ide bajnokká váló váci Madách Imre Gimnáziummal került a legnehezebbnek számító ’A’ csoportba. A kiélezett csoportmérkőzések után az alsóházban  az összes meccset megnyerték a fiúk. Az egyik legemlékezetesebb mérkőzést a csapatunk a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapatával játszotta. A mérkőzés a játékidő utáni 7 méteres büntetődobásokkal dőlt el, ahol a Hőgyes fiai diadalmaskodtak. A legnagyobb gólkülönbséggel 29-18- ra a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium csapatát győztük le. A Hőgyes Endre Gimnázium csapata így az ország 13. legjobbja lett.

Nagy János Richárd, 11. B osztályos tanuló 34 dobott góljával, mindösszesen csak 5 góllal lemaradva a gólkirályi címről, a góllövő lista 3. helyezettje lett.

Gratulálunk a fiúknak a példaértékű küzdelemhez, kitartáshoz és elért eredményekhez!

A csapat tagjai:

  1. Silye Csaba 11. E (csapatkapitány)
  2. Pósa Levente 11. E
  3. Nagy Kristóf 11. E
  4. Szabó László 11.E
  5. Nagy János Richárd 11. B
  6. Virág Dániel 11. B
  7. Sipos Csaba 10. A
  8. Hosszú Krisztián 12. A
  9. Mészáros Roland 12. A
  10. Békési Lajos 12. A
  11. Dorcsin Zsolt 12. A
  12. Örvendi Balázs 12. B
  13. Pál Balázs 12.B